m

söndag 30 juni 2013

,

Trevlig söndag på er!
   Söndag förr i tiden var lika med veckans vilodag. Även att dom flesta vet det, så har den traditionen tyvärr fallit i gömmorna för dom flesta av oss. Dock minns jag den med glädje idag....bacillen har fortfarande party hos mig. Tar ni till vara på dagen som dom gjorde förr eller kör ni på i moderna tiders tempo?
   Ett av mina intressen är att pyssla och fixa. Allt ifrån att måla och ställa i ordning möbler till små pillgöra. Jag trivs som fisken i vattnet då jag får arbeta med händerna. Just nu passar det att bara sitta stilla på stolen och småfixa. Jag var på loppis och hittade en gammal bok och en träklocka från typ -70 talet. Pynt och färg hade jag hemma. Hokus Pokus så blev det en bokklocka :) Jag blev rätt nöjd själv med resultatet!
   När feberpillret satte in i går kväll tog jag kameran med ut i trädgården. Jag kommer på mig själv att jag ler då jag ligger med näsan vid gräsroten och med darrande vänsterhand (ett släktdrag) försöker komma längst in i blommorna med kameran. Det är såååå kul!!







En jättefin burk fanns det också på loppiset. En kaffeburk med vackra damer. Ska visa er insidan nästa gång. 


fredag 28 juni 2013

God eftermiddag.
Tur att inte förskylnings/host baciller smittar genom cyberspace :)  Har det gjort det så har jag inte kunnat lägga in den här otroligt vackra bilden. Jag har funderat på hur man ska kunna förklara vad den symboliserar. Men kommit fram till att man kan tolka den på många olika sätt. För mig betyder den att änglarna finns vid min sida, oavsett. Men det visste jag ju redan ;)
   Och nu när jag skulle skriva några rader om den andra bilden, såg jag att den också går i det andliga tecknet. Det är min lilla madonna som står i skåpet jag visade i förra inlägget.


Bilden lånad från Aftonbladet.






måndag 24 juni 2013

Vi har precis kommit hem från vår dotter. Det blev en lite sen kvällsfika hos henne, med det som fanns kvar efter helgen.
   Hoppas ni haft en fin midsommarhelg. Tänk att den kom och gick så fort, helgen. Vi vill passa på att tacka våra gäster. God mat och trevligt sällskap är aldrig fel :) . När jag vaknade på midsommardagens morgon hade en förkylningsbacill tagit sig in. Den stod innanför dörren och funderade på vem av familjemedlemmarna den skulle våldgästa. Gissa vem den valde? Mig. Kul? Näe! Feber och kransekret. Det fina med bacillen var ju att den inte var stygg att gästa mig på självaste midsommarafton.
   Jag är rätt säker på att jag visat er mitt skåp förut. Men det tål att visas igen, tycker jag ;) . Visst är man extra stolt över något man har gjort det alldeles själv?
   Ute på myrarna växer det nu massor av lena mjuka tussar, ängsull. Dom känns som Brumses små kinder :) !!








torsdag 20 juni 2013

Jag håller på att göra en liten hörna uppe i vår hall. En hörna bara till mig :) !
Där ska jag pyssla och måla och fylla själen. Framförallt när det blir mörka kvällar igen. "Drömfångarlampan" som jag visade tidigare hänger där uppe. Visar er också mina finaste pärlor. Skulle tro att det kommer många bilder från Min hörna framöver.
   Blomman och flugan får symbolisera Midsommar i år. Lika som bilden jag tog när vi gick ner till sjön häromdagen. Det är hur mysigt som helst nu när man kan ta med sig lunchen eller middagen ner till sjön :)


Jag önskar er en fin Midsommar! Med blå himmel, sol och varma vindar!






tisdag 18 juni 2013

Min gammelmorfars fiol hänger på en vägg uppe i hallen. Jag blev så glad då jag fick ärva den av min mormor. Hon log då hon berättade att han spelade på den då hon växte upp :)
    När solen äntligen lyste idag, tog jag med kameran ut och fotade lite blommor.





söndag 16 juni 2013

Jisses Amalia vad det regnar. Det är tredje dagen på rad i dag. Jag gillar inte när det är för varmt heller i och för sig.... Lagom är bäst :)
   Jag har försökt mig på att göra en "drömfångare". För att vara första gången blev jag rätt nöjd. Den blev i alla fall mycket snyggare än det gamla skrället till lampa som satt där innan.
   Förra sommaren hittade vi gamla flaskor på min morfars uppväxtgård. Nu pyntade jag flaskorna med  några papper och fyllde dom med sommarminnen.
   När jag fyllde år i december fick jag en sockerlåda av min bror. I går hittade jag några hjul uppe på ladan, dom passade perfekt under lådan.






onsdag 12 juni 2013

Nu är studenttider. Och vi har firat vår dotter i dag, som tog studenten efter tre långa år. Blommor, presenter, nära och kära med kalas blev det hela dagen. Om jag kunde skulle jag trolla hem  den här stora vita rosen från Spanien. Den fyllde mina händer, så stor var den.
   Våran ängel är hon, vår dotter. Så snäll och ödmjuk med välvilja till alla vandrar hon fram i livet. (oj så poetiskt det blev ;)





måndag 10 juni 2013

Hej i sommaren. Eftersom det kommit så mycket nederbörd det senaste dygnet så åkte stövlarna på när vi nu i kväll gick upp i skogen. Jag tog några bilder för att visa er hur vacker naturen är just nu.
      Bilden på sommarbuketten tog jag hos dottern. Den står på hennes köksbord.







söndag 9 juni 2013

Häromdagen var jag på ett loppis här i byn. Och jag gjorde en affär med två små killar. En affär som visade sig vara en av dom bästa jag gjort på evigheter. Gud så jag älskar mitt fynd! Jag funderade starkt på att  sova med den i natt. Varje gång jag går förbi den så stryker jag handen över den fina bilden. Det är bara en burk. Men burken med stort B!!
   I dag drog det in ett värsta oväder över oss. Svarta moln med åska och hagel. När det värsta dragit förbi kom vi på att ta fram kameran. Bättre sent än aldrig :)







onsdag 5 juni 2013

Hej där ute. Har ni någon daglig konflikt med er själva? Jag har. På morgonen. Om jag ska kliva upp eller inte ;)  Hatar mornar, har alltid gjort.
   I dag längtar jag till i kväll. Vi ska hämta hem utemöblerna som vi låtit måla. Gissa vilken färg ;) ? Möblerna har  vi haft i snart tio år, så dom börjar se något sliten och skabbiga ut. Jag storgillar när möbler och annat ser slitet ut, men inte då det gäller furu. Vår dotter säger "saker ser inte färdiga ut då dom är i furu". Jag håller med henne. Vad tycker ni om furu? Många frågor blev det i dag. Men frågar man inget får man inget veta ;)

Min mormor och morfars resväskor, frökort i ramar och sommarbukett blir dagens bilder.