m

måndag 29 april 2013

Hej nya veckan! Du ser ut att börja med blåst och grå himmel.
   Jag har varit in hos Clara och hennes jättefina torpblogg. Hon visade en superfin gammal burk. Så jag gör nu lika som henne, hoppas hon godkänner..... ;)
   Min burk har nog visats förut men den tål att visas igen. Speciellt nu i pensétider. Jag har ärvt den av min älskade mormor och den har en speciell plats i vitrinskåpet med finglasen.


Tack så jättemycket att ni delade med er av era tankar om kommentarer. Det verkar som ni har samma tankebanor som jag :)




torsdag 25 april 2013

God kväll. Jag har suttit och funderat över en sak. Det här med kommentarer i bloggar. Ska man kommentera var och varannan blogg varje gång hon/han uppdaterar? Är man en "dålig" bloggare om man inte kommenterar alls? Får man själv många kommentarer på sin blogg om man kommenterar andra? Hur kommer det sig att dom "stora" bloggarna får så många kommentarer även om dom kanske inte kommenterar själva?
   Jaja, många frågor blev det som snurrade i min hjärncell. Men jag kom fram till att; jag bloggar för att jag tycker det är rätt skoj. Och jag skulle gärna vilja skriva några rara ord hos precis alla fina bloggare, men det är ju ganska omöjligt. Då skulle jag inte få göra annat under dygnets 24 timmar :)
   Ni som kikar in här hos mig (behöver inte känna ett måste att kommentera ;) får denna sena kväll se min lilla väna madonna. Och krokusarna som jag tjuvfotade ;) hos grannen  häromdagen.





onsdag 24 april 2013

Hade egentligen inte tänkt lägga in något i dag. Men så gick vi förbi så söta blåsippor som bredde ut sig vid vägkanten och kameran åkte fram.  Och när jag var ner på affären fick en planta följa med hem från affären. Lika söt den. Så alltså blev det två bilder i dag i alla fall :)





tisdag 23 april 2013

Goddag! Så här till lunch får ni kika på T:s nya vår/sommarskor. Ett par ursöta Converse med blommor i en nyans av rosa.
   I eftermiddag blir det en tur ner på stan för inköp av duschslang. Den som sitter bak på duschkabinen liksom "smälte ihop" :/  Jättekonstigt.  Till kvällsmat kommer min man D hem från sin första dag på det nya jobbet, efter tjugo år på ett och samma ställe.  Ska bli intressant att höra hur han upplevde detta.
   Ni får också se min lykta som hänger i vardagsrumshörnet. Jag har visat den tidigare, men jag tycker så mycket om den.






söndag 21 april 2013

Jisses vilket vårväder vi har haft idag. Och kvällen ser ut att bli lika fin. Blir nog en stund ute igen innan solen går och lägger sig. Lilla parveln och jag gick upp i skogen på eftermiddagen. Passade på att föreviga honom den lilla stunden han stod still. Annars är det mycket gott att lukta på nu när allt börjat tina fram :)
   Efter en längre längtan skaffade vi hyllor till köket. Skålarna med lejonhuvud får stå där bland andra saker. Det kommer att bli kul att flytta om och byta saker. Det enda som fattas och som jag drömmer om är panel på väggen. En vit lite bredare panel med en liten liten glipa mellan. Får väl se om det förblir en dröm eller om den blir verklighet i framtiden...






fredag 19 april 2013

I dag blev jag så glad! När jag var ute med kameran såg jag att det har börjat komma upp små röda rabarberknölar. Jag slutar aldrig att bli överraskad varje vår då dom kommer, pga jag som sagt blir så glad. NU är våren verkligen här :)  Snart blir det paj och kräm och saft och ....   Jag strosade runt lite till och upptäckte massor av blåsippor!

Med dessa vårbilder vill jag önska er en fin helg!






onsdag 17 april 2013

Nu börjar äntligen sol, vind och värme ta kol på snön. Eftersom vi bor högre upp så ligger snön kvar länge. Men nu börjar det kika fram bar backe runt buskar och träd på tomten.
   Jag och T var iväg en liten sväng i går. Och kolla vad jag hittade :)  Får se var dom hamnar någonstans. I köket blir dom i alla fall.

Tack för alla fina ord rara ni. Det är dom som gör att jag får mer inspiration till att fota och skriva och visa er lite av mig själv.








tisdag 16 april 2013

Hoppla! Titta vad som har smugit sig in här i bloggen. En bild, utan photoshopning,  som jag mot mitt bättre vetande lovade er :/  Sjävförtroende har jag men en mindre självkänsla, så för tillfället gömmer jag mig bakom kameran :)
   Av blombuketten T fick på sin födelsedag återstår bara en liten halvtorkad ros. Resten föll isär då jag lyfte dom ur vasen. Lägger in en bild på flaskan i badrumsfönstret också.





onsdag 10 april 2013

Hej där ute. Jag vet inte om jag har visat dom här bilderna förut. Men om så är fallet så gör väl inte en repris något, eller hur? Skålen med smycken och lite annat är från dotterns rum. Lika så den fina Cupcaken. Det är rätt mycket fokus på henne just nu. Min hjärncell arbetar för högtryck med att hon ska lämna boet och skaffa eget. En skräckblandad förtjusning måste jag erkänna :)






Ps// jag har länge funderat på om jag ska chocka er med en liiiiiten bild på undertecknad....  :/

.

tisdag 9 april 2013

Jag hoppas ni också har haft vackert väder i dag. Riktigt  varmt i solen. Nu när vädret ger mer och mer vårkänslor vill jag vara ute så mycket jag kan. I och för sig så är jag en mer ute människa än inne människa andra årstider också. Så nu blir det kanske några fler naturbilder än inredningsbilder här hos mig. Hoppas ni kollar in ändå...
   Brumse och jag gick en promenad upp efter skoterspåret. Mina underbara favoritstavar från årtionden tillbaka fick också följa med, som lite stöd :)




söndag 7 april 2013

I går hade vi kalas för T som fyllde år i fredags. Jag blandade vita tulpaner och ljusrosa rosor i hennes bukett. Nära och kära kom med presenter som passar till hennes nya bo.
   Min man D är en så kallad "fiskmås". Han lever och andas fiske. Så egentligen blev jag inte förvånad då han en dag kom hem med godis som såg ut som .... ja. Fiskar :)





torsdag 4 april 2013

Jag går in så här i efterhand och talar om att mannen i prosan inte är min man. Dock älskar jag min man och planen är att leva med honom tills döden skiljer oss åt. Men det hindrar ju inte att en och annan prosatext dyker upp i bland ;)

Jag väljer att publicera en liten prosa som "dök upp" i mitt huvud härom morgonen då jag vaknade.

Vem är han. Mannen som går vid min sida.
Hans svarta lockar letar sig ner till dom breda men ändå så finlemmade axlarna.
Vem är han. Mannen som går vid min sida.
Jag känner honom inte. Men ändå går han så rakryggad och vacker. Hans nötta träskor 
rör upp damm vid varje steg. Det låter hemtamt när sulorna släpar i gruset på vår väg. 
Vem är han. Mannen som går vid min sida.
Känslan att röra vid hans solbrända arm blir för svår att motstå. Jag sträcker ut min hand
och känner hans varma hud. Han vänder blicken mot mig och ler. En oerhörd ödmjukhet
sköljer över mig.
Vem är han. Mannen som går vid min sida



onsdag 3 april 2013

Mina påskliljor har valt att stanna ett tag till. Kanske för att dom får vatten lite nu och då ;)
   Jag har i stort sett alltid haft en förkärlek till koppar och muggar. Den här har jag haft hängande på tallrikshyllan ett bra tag. Men häromdagen när jag gick förbi tänkte jag "Hmmm, den är säkert hur god som helst att dricka kaffet ur". Och det var sant! Så nu är den min favoritkopp :)
   Som ni kanske har sett så har jag experimenterat med layouten. Hoppas jag kan vara nöjd med denna nu ett tag framöver....




tisdag 2 april 2013

För ett tag sedan var T och jag till våran favoritloppis. Jag hittade en så fin lampa. Tänkte att T skulle få den till sitt nya bo. Den har någon liten reva i tyget, men det ska nog gå att rädda den. Eventuellt att den gamla kontakten också måste bytas. Men summa summarum så är det en söt liten lampa som kommer att platsa perfekt :)
   I dag ska jag få besök av mina syskon :)  det var ett bra tag sedan vi var samlade alla tre. Maten blir så enkel som möjligt,  korvgrillning i vårsolen.





måndag 1 april 2013

Rekord tror jag! Har nog aldrig varit så snabb i ett datumbyte tror jag. Femton minuter över midnatt. Hua det låter sent. Blir att släcka, borsta gaddarna och natta efter detta. Men jag bara måste göra det här först.
   Jag har ju för ett tag sedan tyvärr lyckats trolla bort min första och enda Award :(   Men döm om min förvåning då den plötsligt dök upp!!  Ingen blev gladare än jag! Så nu sitter den där på höger sida igen.
   Tack igen fina Mosippa :)


Ha en skön April - vårmånad :)