m

torsdag 31 januari 2013

Har just rökt bort lite negativa energier här hemma och längtar nu till den extra långa promenaden idag. Om ni vore här hos mig idag så fick ni se en klar turkos ljuvligt blå himmel. Termometern visar + 1,3 grader och vinden fläktar svagt. Inga fler ord behövs. Vad har ni för väder idag?
   Det var en gång en man från Great Britain som sa: Det finns inget annat folk som pratar så mycket om vädret som svenskar. Och har ni tänkt på att det stämmer? Tänk på det nästa gång ni träffar någon  :)



tisdag 29 januari 2013

Dagens lunch fotades (tyvärr) med mobilen. Lax med Kindeybönor och Vitkålsallad. Lätt men ändå med fibrer. Det är praktiskt och snabblagat med tanke på att det blir matlagning en gång till till middagen. Tänk att man måste äta flera gånger per dag. Ibland önskar man att det fanns ett piller som gav både mättnadskänsla och näring och smakade gott. I alla fall i dom där ingen-fantasi-vad-gäller-mat-svackorna. Undrar om dom som jobbar som kock har matsvackor ibland?  När jag var sjutton år jobbade jag i min brors korv/hamburgermoj. Efter en dag i stekoset kände jag inte för en korv eller hamburgare måste jag erkänna. Det går kanske inte att jämföra en korvmoj med tex en restaurang. Men det liknar nog samma "mättnadskänsla" tror jag.

måndag 28 januari 2013

Nu har mina små Pärlhyacinter börjat blomma. Dom är så söta och sprider lite vårkänsla. Vi är snart inne i Februari med ljusare dagar och ibland droppar mot fönsterbrädan.
   Jag lyssnar på radion där dom inte har ljuset som samtalsämne. Voodoo och mörka krafter står i fokus. Hur man bland annat kan göra en docka till avbild av en person och fylla med allt möjligt, som örter och hår. Sedan ska tydligen den människan bli kär i mig. Eller om man gör avbilder av sina barn och fyller dom så ska det gå bra för dom i livet. Sen var definitionen av Häxa att personen var i stamförbund med djävulen. Och att en häxa var kloka gubbar och gummor som levde i skogen med och i naturläran. Eller hade, som vi säger i dag, ett sjätte sinne. Tänka att bli hängd eller bränd på bål för att man har ett sjätte sinne. Huuaa!!




fredag 25 januari 2013

Grabbarna kollar en riktig "grabbfilm". Så vi tjejer får roa oss med annat en stund. Har inte lust eller ork att göra stordåd, så en stund här vid skärmen passar bra.
   Hittade ett ställe man kan göra bilder lite äldre. Kul att leka lite. Jag kollade runt i mina mappar och fann bilderna från Nerjas vita by Friglilana. Det är snart två år sedan vi var dit. Jag ska erkänna att flygskräcken har hunnit lagt sig så pass, att när jag ser bilderna så längtar jag faktiskt tillbaka ;)





Ha en skön helg hörrni :))


torsdag 24 januari 2013

Även att jag föredrar vintern så har några små tankar om den kommande våren och sommaren kommit       insmygande. Jag tänker måla altanmöblerna. Försöka fixa en plats vid söderväggen för ...ja, plantering och lite allt möjligt. Växthuset. Uteplatsen. Balkongen. Oj! Det blev fler än några små tankar. Tur att det är långt dit :)  Men drömma får man ju göra. Eller hur?

Ser ni hur solen får kylan att glimma som diamanter på snön?



Kan ni se vad som är fram och bak på Brumse :)?


onsdag 23 januari 2013

Ja, inte varade det länge inte. När jag öppnade toppen idag såg jag att Nej, det kändes inte bra med allt det blå. Inget ont om himlen, nejnej. Men jag märkte att jag trivs bäst med Vitt. Så får det bli. Vitt.
   Febern har krupit ner lite. Jippi!! Så med hostattackerna som knäade kunde jag inte låta bli att pyssla lite med Hjärtan-på-tråd-blomman och Pärlhyacinten.
   Ni som hann se hur bloggen såg ut i går med allt det blåa, vad tycker ni om att jag bytte??




tisdag 22 januari 2013

Mellan hosta och snytningar har jag suttit och pylat lite med bloggen. Den blev i och för sig rätt somrig. Men det får man ta nu då det är Januari med kylan och förkylningstider. Eller hur? Får se hur långt det håller... det nya utseendet alltså ;)  Fjärilsbilden köpte jag på Ikea när vi var ner i höstas. Häromdagen kunde jag inte hålla mig längre. Den har legat och sänt ut "kom och sätt upp mig"-vibbar länge nog nu.
   Ha en fortsatt skön vecka, utan baciller.



måndag 21 januari 2013

Det vackra vintervädret fortsätter. Strålande! Nackdelen är att förkylningsbacillen har slagit till :(  Ond hals, tjock näsa, feber. Det blir att ligga inne och titta ut genom fönstret på den klarblå himlen. Våran lilla älsklingshund tittar på mig med sorgsna ögon "blir det ingen promenad idag?". Huua vilket dåligt samvete! Men men, det blir att ta igen stegen när bacillen bestämt sig för att flytta vidare. Jag hoppas att den har gett sig av åtminstone till på Torsdag. För då ska jag ha en trevlig dag :)
   Visar några utebilder från häromdagen. Och på julgranspyntet som får ligga på våningsfatet. Nu ska jag stänga locket här och krypa ner under filten. Orkar inte mycket mer :((




fredag 18 januari 2013

Ajajaj vilket väder! Och med dessa ord vet ni ju vid det här laget vad jag menar. Eller hur :)?  I dag blev det en dag nere på stan för storhandling och lite annat. Lite annat var bland annat fika på favoritcafét/lunch stället. Och det vet ni ju vilket det är. Eller hur :)? Mmm hmmm. Lilla K´s. Har ju lagt ut bilder från detta stället förut, kolla under Trädgård i Etiketter.

Nu måste jag naturligtvis visa ett par vackra vinterbilder. 





Och Falsk Potatiskaka från härom kvällen då en kär vän kom på besök. Det är alltid mysigt när en vänlig själ vill komma och dricka kaffe och bara prata om allt och inget. Eller hur :)?



Ha en skön och trevlig helg ;) !!

onsdag 16 januari 2013

Pajkastning! Tänk om alla partier skulle kunna hjälpas åt. Alla har bra förslag och alla har dåliga förslag. Men om alla kunde slå ihop sina bra förslag. Då kanske det skulle bli ett väldigt bra Sverige. Tycker jag! Vad tycker ni?

Partiledardebatten 2013




Under tiden kan vi gå ut på promenad och titta på den vackra natur vi har.





måndag 14 januari 2013

Tiden flög iväg på förmiddagen i dag, då jag helt enkelt var tvungen att hoppa i vinterkläderna och gå ut med kameran. Minus 22 och sol. Behöver jag säga att jag myste? Sen gick jag in i värmen och värmde fingrarna runt en kopp kaffe. Det blev ingen promenad i går för att det var för kallt för lillhunden. Men i dag måste kängorna på. Utan lillen dock. Stackars kraken blir nog ledsen, men det blir nog för kallt om dom små tassarna.









lördag 12 januari 2013

Vilken otroligt magiskt vacker dag det varit idag. Alldeles så där perfekt som min hjärncell vill ha det. Sol, massor av minusgrader som biter i kinderna och krispigt syre att andas. Brumse kan inte vara ute så där jätte länge, men en liten runda i backen blev det för honom. Sen gick han in och gnagde pinne och jag stannade ute med kameran. Solen hade i och för sig bestämt sig för att göra kväller, så bilderna fick fotas i något dunkelt ljus.







torsdag 3 januari 2013



God fortsättning där ute! Här blir det inte många inlägg märker jag. Sa Hoppsan då jag såg datumet på senaste inlägget. Men det är så att jag funderar och funderar. Det har smugit sig in en tvekande känsla. Ska jag fortsätta blogga eller inte. Det är jättekul att fota och lägga ut bilder på vårt hus och inredning. Men samtidigt finns det hela tiden en starkare dragning till där jag mår som bäst. Och där jag tycker det är roligast att fota. Utomhus! Kanske ska jag blanda. Eller köra bara utomhus. Eller helt sonika starta en helt ny blogg med just utomhus. Eller.... Vad tycker ni få krakar där ute som brukar kika in här? 
   
Jag måste också få fråga en sak. Hur tänker man om man sitter hos sitt barn inne på Akuten, där barnet är riktigt dåligt och man väntar i orons våld på ett svar, och samtidigt fotar man barnet och lägger ut på nätet, tex facebook. När jag satt där på Akuten med mitt barn så hade jag mina sinnen all over the place, och jag ska vara ärlig och säga att jag hade inte en tanke på nätet! Tillbaka till min fråga; var jag dum som inte hade mina sinnen så under kontroll att jag tog fram mobilen? Ska jag själv få svara så svarar jag Nej.  

Ps// jag har klistrat in en länk till min bästa barndomsväns blogg. Ni måste kolla in hennes grymt fina bilder.          
       Eligusphoto.