m

tisdag 31 juli 2012

 På eftermiddagen var det ena minuten solsken, andra minuten regn/hagelskur, tredje minuten dunderåska. Så det måste varit virvelvindar i alla luftlager. Mot kvällningen sken det upp och det blev långpromenad. Då såg vi detta häftiga svampmoln. Vi undrar om det konstiga vädret var bidragande orsak? Otroligt vilken konstnär världen är.


måndag 30 juli 2012

I dag har vi spenderat heeela dagen med denna position. På filten och blicken uppåt. Stundtals svalkade vi halva lekamen i det kalla vattnet. Däremellan plöjde vi några sidor i böcker och pekade i oss matsäck. Helt kort; en bra dag.





Min absoluta favoritförfattare at the moment är Jo Nesbö . Hans sista bok ligger på strax över 500 spännande fartfyllde sidor och handlar om den norske halvalkoliserade kriminalaren Harry Hole. Jo Nesbö är norrman. Och räknas nu in som en av toppen på kriminalförfattarlistan i världen. Ett pluspoäng till får han från mig tack vare att han anser sig ha så pass mycket pengar att han skänker och bidrar till bla analfarbetiska barn i arabländer. Själv bla cyklar han till sina olika åtaganden och inhadlar inte nya elektronikprylar om han inte måste.  Lägger in en liten sammanfattning av boken.


Harry Hole kommer tillbaka från Hongkong efter tre år. Han återvänder med ett enda ärende: att undersöka ett i praktiken uppklarat mord i narkotikamiljö eftersom han vägrar tro att polisen gripit rätt gärningsman. Han får snart träffa den misstänkte mördaren. Det är en pojke på arton år som han inte har sett på länge och knappt känner igen - Oleg, sonen till Harrys stora kärlek Rakel. I Oslo har polisen samordnat en stor insats mot narkotikaförsäljningen på gatorna och lyckats minska heroinet kraftigt. Men i dess ställe har fiolin dykt upp, en drog som ger färre dödsfall men är desto mer beroendeframkallande. Det som från början såg ut som ett vanligt drogrelaterat mord växer till en omfattning som Harry inte kunnat förutse. 

Ett välorganiserat, våldsamt och väldigt farligt nätverk styr Oslo med järnhand. Ingen vill komma i deras väg och ingen vill avslöja något om dem eftersom det är med livet som insats. 

Men alla spår pekar i en riktning - till mycket högt uppsatta personer i staden.


.

söndag 29 juli 2012

Vi packade fikaryggan och knallade upp på berget. Där finns en utsiktsplats som innan träden växte upp bergsäkert gav en vidunderlig utsikt över hela omgivningen och Ljusnandalen. Nu syns bara små glimtar mellan smala tallar. Man får hoppas att man lever och orkar gå upp dit när skogsägaren bestämmer sig för att ta ner skogen. Stigen upp inramades av blå färg.



Sen tog vi med fikaryggan ner igen och promenerade till sjön istället. Brumse badade och jag doppade fötterna i det (tycker jag) iskalla vattnet. Men otroligt stiligt var det.





Lillkillen är bra lustig. Han ville ha vårt fika för att sedan neka sin eget. MEN när vi tömde hans mat i den tomma fikaburken, DÅ var maten plötsligt ätbar :)


Det märks att han tycker det är sååå kul att vara ner vid sjön. Han springer runt och nosar och fnyser. Ibland rusar han mot och rakt på oss och vickar på svansen. Sååå söööt!!


Efter ett tag drev det in moln från söder. Det var så himmelskt vackert.


Ps// jag ber om ursäkt för att bilderna lutar ibland. tydligen har jag svårt att hålla kameran rakt :/




fredag 27 juli 2012

Tänkte visa lite urval av vad vi käkade då vi var på semesterresan.

Lunchen på Hemsön var verkligen lika god som dom deklarerade. Kanonmat! Griljerade revbenspjäll och ugnsrostad färskpotatis med hollandaisesås med chili. Och grönsaker förstårs. Hembakat bröd. Likaså hemgjord lingondricka och äppelmust. 



När vi var nästan hemma var vi hungriga igen :)
En kinarestaurang som vi absolut vill rekomendera är Gui Lin i Ljusdal. Där brukar vi dyka in i bland och äta deras superklassiga mat. Fräsch och prydlig. Inget slafs och hafs där inte. Personalen är grymt trevlig och serviceinriktade. Måste tillägga att vi har ätit på en del kinarestauranger men denna är ett Femstjärnigt ställe så det förslår. Just denna gång käkade karlarna i familjen Biff med bambuskott.



Dotra åt sin favoritmat Sushi.



Och jag valde smörstekt Lax med grönsaker. Supergott!!



Nu vankas OS-invigningen. Får se hur länge man orkar kika. Det intressanta blir nästkommande dagar då själva grejen utspelas - idrotten.

.

torsdag 26 juli 2012

Dagen började med slappande ute på filten med korsord och min favorittidning. 






Brumse tyckte också att det var skönast att slappa.



Men mot kvällningen kom långpromenadenkänslan krypande. Och då var det bara att ta på sig skorna och nämna "ut och gå" för Brumse. Kameran var naturligtvis med.

Underbara rosor växer mot grannen Märtas husvägg.



En skogssnigel ilade över grusvägen. Den var skapligt stor. Dotras skostorlek är 38. Förstår inte människor som äter töcke!! Eller i alla fall den mindre modellen.


Däremot förstår jag människor som äter sådana här små söta rackare!


Titta vad vi hittade efter vägkanten!!!! Snart får vi ta på oss svampstövlarna och stövla ut i skogen. Härligt!!

onsdag 25 juli 2012

Dotra och jag tog vägarna förbi Växbo kvarn. Fotade några bilder, fikat hann tyvärr inte fångas på bild innan den försvann in i munnen.








Och som vanligt fanns det prylar som fångade mitt inredningsöga.





Vi tog också vägen förbi ett helmysigt ställe som ligger inte så långt ifrån oss. Majas café och Presenter. På hemsidan syns stället i vinterskrud och det visas inte sååå många saker. Men så här på sommaren är det grönt och lummigt med massor med saker. Och då menar jag MASSOR med saker. Vi gick in i ett rum full med saker. Gick vidare i nästa rum full med saker. Efter det kom ett till rum. Och ett till..... Herregud vad saker där var!!! Jag ville ta med hela stället hem. Funderade på att tömma plånboken och fråga om dom tog  mina tre enkronor och två femkronor för betalning :)   EN sak fick dock följa med hem. Den står nu på byrån i hallen. Det är bara att plinga så kommer betjäning ;)





Hemma fixade vi lite omelett och sallad. Mums!!




tisdag 24 juli 2012

Det här rummet/köket/allt i allo... mmhhmmmm.....Får man drömma :) ?


Det är något som är bra med det sämre sommarvädret; att dom vilda blommorna står sig!!




Konstigt att denna blomma heter våreld/höstglöd. Just nu är det ju sommar :/  Men vacker är den i alla fall.





En av sakerna jag ärvde efter min älskade mormor och morfar var denna burk. Minns jag rätt så hade hon sina hembakade kakor i den. 




söndag 22 juli 2012

Titta på det gamla fönstret som hänger i taket!! DET blir nåt att fantisera om, var man kan hänga den... i något rum eller över bordet på altanen...hmmm..  Ja, titta på resten också!! Så mysig butik.



Om jag skulle haft en sådan vacker ytterdörr skulle jag inte går ute, bara sitta inne och titta på den :)





I går hade vi en kusin träff här hemma hos oss! Med bara ett fåtal bortfall så var vi en hel massa folk. Mina kära kusiner kom farandes från olika håll. Några hade bara en kortare resa medan andra var "hemma" på visit från utlandet. Dom anlände för välkomnande och mingel. Där efter vankades det grillat med  hemgjord supergod potatissallad. (tack mina älskade mostrar). Åter mingel med skratt och en tipsrunda. Så prisutdelning och kaffe. Summa summarum blev det en positiv och grymt trevlig dag. Och det är som det sägs; tiden går fööör fort då man har trevligt!! Vi hoppas att det går att fixa till en träff igen inom kort :)